Wereldwinkels helpen kinderen in Guatemala naar school

Wereldwinkels - schoolkinderen Guatemala

De 7 Wereldwinkels in de regio slaan de handen ineen en helpen kinderen in Guatemala naar school. Zij schenken 10% van twee weken omzet aan dit unieke project. Het gaat om de weken van 15 tot en met 27 september 2014. Hoe hoger de omzet, hoe meer kinderen geholpen worden. Daarnaast kan eenieder ook vrijwillig een extra bijdrage geven.

Het schoolproject is gericht op kinderen van weefsters, Maya’s van het hoogland van Guatemala. De importeur Simbolica Fairtrade laat door de weefsters aldaar kleurrijke stoffen maken en verwerken tot producten die passen bij de hedendaagse vraag in o.a. Nederland. Het is een ruim assortiment met bijvoorbeeld tassen, etuis, beursjes e.d. De producten slaan een brug tussen eeuwenoude traditionele productiemethoden en de vraag alhier, gebaseerd op eerlijke handel.

Ieder jaar steunt Simbolica de kinderen van de weefsters door hen te voorzien van schoolbenodigdheden, materiaal waar de ouders de middelen vaak niet voor hebben. Voor het schooljaar 2015 breidt Simbolica de steun uit tot 700 kinderen, voor zowel basisschool- als middelbare schoolleerlingen. De 7 Wereldwinkels in de regio slaan de handen ineen om deze uitbreiding te helpen realiseren. Zij staan daartoe 10% van twee weken omzet af. Dus van iedere € 10,00 die U deze twee weken besteedt bij één van de Wereldwinkels gaat € 1,00 naar het schoolproject voor deze kinderen van de ambachtsvrouwen. Wereldwinkel Dieren schenkt een vast bedrag.

Voor € 12,50 wordt een kind daar een heel jaar naar school geholpen! De 7 Wereldwinkels hopen veel kinderen een stapje op weg naar een betere toekomst te helpen.

In de Wereldwinkels zal ook een ‘schoolprojectbox’ staan waarin klanten een eigen vrijwillige bijdrage voor dit sympathieke doel kunnen doen.

De deelnemende Wereldwinkels vindt U in Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp.

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2023 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio