Een TolkamerWandeling in Tolkamer - In de Liemers.nl

Een Tolkamer wandeling

07 juli 2017
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Wandelen en fietsen
Plaats
:
Tolkamer
Locatie
:
Eterij & Schenkerij 862
Adres
:
Europakade 3
Leeftijd
:
Alle
Prijs
:
12,50
Aanvang
:
09:30 uur
 
 
 
Meer info
:
info@denieuwegrens.nl

Een Tolkamer wandeling delen:

Tolkamer, oude grensplaats voor de binnenvaart aan de Rijn, heeft veel te vertellen. In de jaren ’50 was het dorp één en al café, winkel, rederijkantoor en wat al niet meer. Alle schepen moesten immers aanleggen in verband met de grensformaliteiten en dat bracht veel bedrijvigheid met zich mee. Daarnaast was er de scheepswerf en, iets verder, de steenfabriek. Veel hiervan is nog te zien, ook al varen de meeste schepen nu voorbij.

Elke vrijdagochtend, van 30 juni tot en met 28 juli 2017, wordt de TolkamerWandeling georganiseerd. Een route van ongeveer 2 uur, door het dorp, langs de Rijn, naar de scheepswerf, eventueel naar Tuindorp. Verhalen over toen, over nu, over een dorp aan de Rijn, verteld door een gepassioneerde inwoner. Vertrekpunt is Eterij & Schenkerij 862, Europakade 3 om 09.30 uur. De prijs is € 12,50 per persoon, inclusief een koffie met appelgebak na de wandeling. Reserveren is gewenst via info@denieuwegrens.nl, info@es862.nl of 06 – 4615 1597 (Servaas Beunk).

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio