luchtspionage Market Garden in Zevenaar - In de Liemers.nl

Luchtspionage Market Garden

18 april 2017
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Lezing
Plaats
:
Zevenaar
Locatie
:
Zalencentrum Staring
Adres
:
Grietakkers 3
Aanvang
:
19:15 uur
 
 
 
Meer info
:
wordt getoond op de site

Luchtspionage Market Garden delen:

De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar heeft prachtige lezing georganiseerd. De heer Robert Voskuil zal namelijk spreken over: Geallieerde luchtfoto-spionage boven Nederland tijdens Market Garden.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was één van de belangrijkste manieren om informatie over de tegenstander te verzamelen het gebruik van spionage vanuit de lucht. De Geallieerden ontwikkelden tussen 1940 en 1945 een zeer efficiënte organisatie op dit gebied. Zo werden de militaire activiteiten van de Duitsers in het bezette Nederland van dag tot dag gevolgd door speciale verkenningsvliegtuigen die waren uitgerust met grote luchtfoto-camera’s.

Tijdens de lezing zal de nadruk liggen op het gebruik van de foto’s bij de planning en uitvoering van de militaire operaties tussen september 1944 en mei 1945. Vooral voor, tijdens en na Operatie Market Garden werden vanuit de lucht van Midden-Nederland enorme aantallen foto’s gemaakt.

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio