Liemers, 1000 jaar leven met water in Zevenaar - In de Liemers.nl

Liemers, 1000 jaar leven met water

31 maart 2015
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Lezing
Plaats
:
Zevenaar
Locatie
:
Volksuniversiteit Zevenaar
Adres
:
Vinc 4
Leeftijd
:
alle
Prijs
:
15,00
Aanvang
:
20:00 uur
 
 
 
Meer info
:
De Liemers 1000 jaar met water, een boodschap voor de toekomst

Liemers, 1000 jaar leven met water delen:

Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen zal op boeiende wijze vertellen over de dijken in het Liemerse landschap, de doorbraken, de rampspoed en de veerkracht van de bevolking om tot herstel te komen. Aanmelden via de website www.vuzevenaar.nl kan iedereen zich aanmelden.

Hoe zou de Liemers eruit zien zonder dijken? Zeker is dat deze streek al zo’n 700 jaar wordt beschermd door dijken. Maar niet zelden ontstonden dijkbreuken en overstromingen. De sporen hiervan zijn nog volop te vinden rond de dijken langs de rivieren.

Vandaag de dag wordt er hard nagedacht over een ingrijpende aanpak van de dijken in de Nederlandse delta. Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt. Hoe moeten de moderne dijkenbouwers onze veiligheid garanderen met respect voor het rijke erfgoed? En hebben de oude dijkbouwers nog wijze lessen voor ons in petto, om duurzaam te kunnen wonen en werken in de grote rivierendelta?

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio