4 mei herdenking Zevenaar in Zevenaar - In de Liemers.nl

4 mei herdenking Zevenaar

04 mei 2016
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Festival
Plaats
:
Zevenaar
Locatie
:
Musiater
Adres
:
Bommersheufsestraat 62
Leeftijd
:
Alle
Prijs
:
Vrij
Aanvang
:
19:00 uur

4 mei herdenking Zevenaar delen:

4 MEI HERDENKING ZEVENAAR

Ieder jaar worden op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In Zevenaar wordt er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Musiater.

Het thema voor deze bijeenkomst is: ‘Omarm de Vrijheid’. Het Hooge Bongertkoor verleent medewerking en ook de Stichting Veteranen De Liemers en de Scouting Subanhara Liemersgroep werken mee.

Na deze bijeenkomst vertrekken de deelnemers om ± 19.35 uur in een Stille Tocht naar het Raadhuisplein. Ondertussen brengt muziekvereniging Crescendo op het Raadhuisplein passende muziek ten gehore.

Om 19.50 uur zal de loco burgemeester mw. Van Norel een toespraak houden. Daarna wordt het gedicht ‘Dodenherdenking’voorgedragen.

Na het spelen van ‘The Last Post’ wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens kunnen kransen en bloemen worden gelegd op het vrijheidsmonument ‘De Vier Tamboers’.

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio