Zicht op het Oosten in Angerlo - In de Liemers.nl

Zicht op het Oosten

16 juli 2017
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Expositie
Plaats
:
Angerlo
Locatie
:
Galluskerk te Angerlo
Adres
:
Dorpstraat  33
Leeftijd
:
Alle leeftijden
Prijs
:
Gratis
Aanvang
:
13:00 uur
 
 
 
Meer info
:
Expositie schilderijen en keramiek van Tatjana Durbanc

Zicht op het Oosten delen:

EXPO-ANGERLO exposeert in de vroeg romaanse Galluskerk met schilderijen en keramiek van Tatjana Urbanc uit Doesburg. De vele reizen naar Oost-Europa waren en zijn de inspiratie voor zowel haar schilderijen als haar keramiek. De titel van haar expositie is dan ook: ZICHT OP HET OOSTEN.

Haar schilderijen en keramiek hebben vaak eenvoudige thema's, waarbij oosterse onderwerpen domineren: Byzantijnse kerken, Kremlintorens, tempels en beelden, huizen, landschappen, mannen en vrouwen. Blauw getinte gebouwen tegen een zwaar rode achtergrond wordt zo tot iets heel bijzonders, ergens op de grens tussen abstract en figuratief.

Wat haar keramiek betreft zijn de kleuren vaak veel subtieler vanwege de keuze van de glazuren. De vormen die zich aandienen zijn architectonisch getint en kenmerken zich door variatie in vorm en kleur, zodat we bij Tatjana Urbanc kunnen spreken van een tegenhanger van haar schilderkunst.

De toegang is gratis.

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio