Expositie in Zevenaar - In de Liemers.nl

Expositie

Van 17 oktober 2014 tot en met 23 november 2014
Let op! Dit evenement is afgelopen!
Rechts vind u soortgelijke evenementen, of kijk op onze homepage voor evenementen van vandaag.
Soort
:
Expositie
Plaats
:
Zevenaar
Locatie
:
Galerie Meander
Adres
:
Arnhemseweg 4
Leeftijd
:
Alle leeftijden
Prijs
:
Vrij entree
Aanvang
:
Vr. t/m zo. 13 - 17 uur of op afspraak uur
 
 
 
Meer info
:
Ook na afspraak geopend. 1e zo. v.d. maand gesloten

Expositie delen:

Peter Meijer (1953) volgde van 1974 tot 1979 de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Daarna was hij enige jaren werkzaam als docent tekenen en kunstgeschiedenis totdat hij zich volledig ging wijden aan de schilderkunst. Peter Meijer maakt abstract expressionistische schilderijen. Hij laat een spel van kleuren en vormen ontstaan en gaat dat steeds verder verfijnen.

Op sommige plekken in zijn schilderijen kun je de eerste opzet nog terugvinden. De verf is daar dun en de kleurvlakken overheersen. Zijn feilloos gevoel voor compositie en kleurgebruik resulteren in poëtische beelden waarin abstractie en gestileerd realisme een perfecte symbiose aangaan.

Maakte Peter eerst voornamelijk schilderijen waarbij de mensfiguur centraal stond, in deze expositie toont hij niet eerder getoonde werken met nieuwe thema's als kosmopolitische steden, vogels, landschappen en bloemabstracties. Daarmee laat hij zien dat zijn stijl constant in ontwikkeling blijft.

 

 
 
Voorwaarden Privacy Disclaimer © 2012 - 2024 Blispr Media, een samenwerking tussen Blik op online en Sprong reclamestudio